Cupping – Gua sha

CUPPING – GUA SHA

Cupping
Cupping is een therapievorm binnen de Chinese geneeskunde om spierknopen te ontspannen. Het bindweefsel wordt bovenop en rondom de pijnlijke spier krachtig gestimuleerd door middel van het vacuümtrekken van een cup. Hierdoor wordt het onderliggende gebied extreem goed doorbloed en komt het tot ontspanning. Dit zorgt voor een verbetering van stijfheid in de spieren, waardoor spieren en ontstekingen sneller kunnen herstellen en de pijn zal verminderen. Na een cupping behandeling kan er plaatselijk een rode, blauwe of zelfs paarsachtige plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt na enkele dagen.

Cupping is onder andere doeltreffend bij pijnklachten zoals nek-, schouder- en rugklachten. De methode wordt ook gebruikt bij verkoudheid, om de ziekmakende factoren wind en kou uit het lichaam te verdrijven.

Gua Sha
Gua Sha is een oude behandeltechniek waarbij met een plat voorwerp over de huid wordt geschraapt tot de huid een rode kleur krijgt. De techniek kan gebruikt worden op bindweefsels, spieren en gewrichten. Gua Sha stimuleert de bloedsomloop en het immuunsysteem, waardoor de blokkades worden opgeheven en pijn verdwijnt. Op plaatsen waar veel afvalstoffen of blokkades zitten, verschijnen verkleuringen en/of bloeduitstortingen. Deze plekken noemt men ‘Sha’. De verkleuringen kunnen lichtrood, donkerrood, blauw of paars zijn. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en hoe ouder de klacht. Ook wanneer er geen ‘Sha’ verschijnt zal toch het proces inwerking gebracht worden om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

Wil je een AFSPRAAK

?
Neem contact op +32 (0)496 52 24 55 of bezoek onze contactpagina