Hartcoherentie

HARTCOHERENTIE

We worden dagelijks met duizenden prikkels geconfronteerd, van het moment dat we opstaan tot het slapen gaan. Dit zorgt voor een continue activatie van ons zenuwstelsel. Dit is een reactie die we nodig hebben om goed te functioneren maar het is belangrijk dat er na deze activatie een periode van rust komt. Bij chronische overprikkeling, te veel activatie en te weinig rust, is ons lichaam uit balans. Dit kan innerlijke gejaagdheid, verlies van focus en tal van andere (medische) klachten met zich meebrengen en uiteindelijk zelfs leiden tot totale uitputting en burn-out.

Hartcoherentie is een wetenschappelijk gefundeerde ademhalingstechniek die je hart in een bijzondere staat brengt. We noemen dat een veilige modus waarin je hart je brein gunstig gaat beïnvloeden. Zodra je hart in die rustige balans komt, gaat dat via de zenuwbanen aan het angstcentrum doorgeven dat alles veilig is. Op die manier wordt de angstfunctie in ons lichaam gedempt. Zo ervaar je alles meer vanuit een balans in plaats van vanuit een overprikkeld “oersysteem” en kan je beter omgaan met de aanhoudende stroom van (stress)prikkels die we dagelijks tegenkomen.

De ademhalingstechniek om je hart coherent te maken, bouwen we samen op. Je ademhaling is meetbaar met software waardoor ik je kan laten zien wanneer de balans in je lichaam ontstaat. Als je deze techniek onder de knie hebt, kan je hem ook inzetten tijdens een heftig stressmoment of preventief wanneer er iets voor je ligt waar je gestresseerd voor bent. Hartcoherentie maakt je veerkrachtiger. Het oefenen van je ademhaling vraagt niet veel tijd, 3×6 min. of 2×10 min. per dag is voldoende. Voor sommigen is het inbouwen van dit rustmoment voor zichzelf een aanpassing maar je zal merken dat het na een tijd onmisbaar wordt in je dagelijkse routine!

Zwanger? Ook je baby wordt zen van hartcoherentie!

Wil je een AFSPRAAK

?
Neem contact op +32 (0)496 52 24 55 of bezoek onze contactpagina