Psychologie

Category
Diensten

PSYCHOLOGIE

Geïnspireerd door de Chinese psychologie werk ik vanuit een holistische visie: emoties hebben een invloed op je lichamelijke toestand en omgekeerd. Zo is stress bijvoorbeeld een veelvoorkomende oorzaak van lichamelijke klachten die zich vaak gewoon verplaatsen naar andere gebieden als ze symptomatisch behandeld worden. We vertrekken altijd vanuit jouw hulpvraag: heb je weinig energie, voel je je niet goed in je vel, ben je jezelf kwijt, heb je het gevoel ergens “geblokkeerd” te zitten, … ik help je om inzicht te krijgen in emotionele blokkades en ga hier samen met jou mee aan de slag. Ik geef je tools en ondersteun je tijdens dit proces om zo je balans (terug) te vinden.

Brainspotting – “Waar we naar kijken, bepaalt hoe we ons voelen.”
Brainspotting is een uitermate effectieve therapievorm die zich richt op het verwerken van angstaandoeningen, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek en andere blokkades die onze kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Brainspotting werkt via de positie van je ogen rechtstreeks in op je emotionele brein en bereikt hiermee net die gebieden in de hersenen waar we enkel met gesprekstherapie niet aankunnen.

Als iemand over iets praat, kijkt hij of zij naar een bepaald punt. Als die oogpositie op dat punt vastgehouden wordt, worden relevante gebieden in de hersenen gestimuleerd. Brainspotting ontmantelt het trauma, het symptoom, de lichamelijke pijn en de negatieve gedachten die steeds maar terug lijken te keren. Brainspotting stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam om op een diepgaand niveau en met blijvend resultaat de emotionele blokkade te doorbreken en te helen.

Meer informatie op de website van Brainspotting België

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
ACT is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie die erop gericht is om een bewust en waardevol leven te leiden door je te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten, remmingen weg te nemen en je te richten op wat écht belangrijk is in jouw leven.

Wil je een AFSPRAAK

?
Neem contact op +32 (0)496 52 24 55 of bezoek onze contactpagina