Karolien Werelds

Karolien Werelds

Acupuncturiste

Ik ben Karolien Werelds, opgegroeid in de Kempen en wonende in Tienen tussen de fruitbomen en de velden. Ik werkte jarenlang als psychiatrisch verpleegkundige in de zorgsector in Leuven. Werken met mensen met allerlei psychische problemen (depressie, psychose, eetproblemen, verslaving, burn-out, persoonlijkheidsstoornissen, angst, …) was echt mijn ding! Zo verrijkend en oneindig interessant.

Via mijn interesse in het Oosten leerde ik de Oosterse Geneeskunde kennen. Een wereld ging open en mijn hart maakte sprongetjes van geluk. Meerdere vragen kregen hierbij een antwoord en vele puzzelstukjes vielen mooi in elkaar.

Ik besefte dat de holistische kijk die men daar als uitgangspunt heeft mooi aansluit bij mijn eerdere werkervaringen. Zoeken naar de oorzaak van (lichamelijke en/of mentale) klachten om nadien hiermee samen aan de slag te gaan, is noodzakelijk voor een betere gezondheid. Het enkel symptomatisch bestrijden is onvoldoende om klachten op langere termijn te verlichten, integendeel zelfs.

Na 3 jaren studie van de postgraduaat Acupunctuur aan het Opleidingsinstituut Traditionele Chinese Geneeswijzen (OTCG) in Antwerpen kan ik mezelf, vol trots en blijdschap, acupuncturist noemen! Ik behandel allerlei lichamelijke en mentale klachten met naalden via acupunctuurpunten en het meridianenstelsel. Daarnaast ben ik ook afgestudeerd als kinder tuina therapeut.

Voor mijn thesis ging ik op zoek naar hoe acupunctuur ondersteunend werkt bij endometriose. Het was een zeer boeiende en leerrijke zoektocht! Het verdiepen in onderwerpen zoals endometriose, pijnlijke menstruaties, onvruchtbaarheid, menopauzale klachten e.d. helpen me in het behandelen van allerlei vrouwenklachten. Acupunctuur werkt zeer goed als ondersteuning bij deze (pijn)klachten.

Acupuncturist zijn, is levenslang bijstuderen en bijscholen. Op vrijdag zal ik niet aanwezig zijn in het Holistisch Centrum omwille van mijn lesweekenden in Antwerpen. Zo volg ik momenteel een opleiding van de balansmethode in OTCG om mensen met acute of chronische pijnklachten nog gerichter te kunnen helpen.

Ben je benieuwd in wat ik jou kan bieden?

Heb je vragen of last van bepaalde klachten?

Aarzel niet en contacteer mij in het Holistisch Centrum Sampermans!

Wie weet, tot snel!