Ann Cuvelier

Ann Cuvelier

Diëtiste Chinese Voedingsleer en Tuina Therapeute

Specialisatie: - Chinese voedingsleer - Kinder Tuina

Ann Cuvelier:

Ik ben Ann Cuvelier, diëtiste van opleiding en gepassioneerd door voeding en wat dit met ons lichaam doet. Vandaar mijn grote interesse in de holistische visie op voeding vanuit de Chinese gezondheidszorg.

Na mijn opleiding als diëtiste volgde ik een postgraduaat opleiding tot diabeteseducator aan de Erasmushogeschool en specialiseerde ik me in voeding bij oncologie.

In september 2021 startte ik de postgraduaat opleiding Chinese gezondheidszorg bij ICZO om me te verdiepen in de holistische voedingsleer.

Naast deze praktijk ben ik werkzaam in het Ziekenhuis Oost Limburg als oncologisch diëtiste.

Dieetleer is één van de 5 pijlers van de Chinese gezondheidszorg, naast acupunctuur, kruidenleer, TuiNa en QiGong.

Voeding kan preventief worden ingezet of als ondersteunende therapie. Er wordt gekeken naar de thermische eigenschappen van voedingsmiddelen en bereidingswijzen. Vanuit deze theorie is het mogelijk de spijsvertering optimaal te laten werken.

Door te kijken naar de voedselkeuzes en eetgewoonten van een persoon is het mogelijk om disbalansen terug in evenwicht te brengen.

Voeding en zijn effect op onze gezondheid en ziekte vormt de basis om de brug tussen Westerse en Oosterse dieetleer te kunnen maken.

Voedingsadvies werkt ondersteunend op de acupunctuur behandeling.

Wil je een AFSPRAAK

?
Neem contact op +32 (0)496 52 24 55 of bezoek onze contactpagina