Marco Sampermans

Marco Sampermans

Acupuncturist

Specialisatie: - Fertiliteit/Menopauze klachten - Huidaandoeningen - Cosmetische huidanalyse BHS.(Fysioth.), L.Ac., ClinAc.(China), Dipl.Hb Derm.(London), ClinHb. derm. (China) Oprichter en zaakvoerder van: - Acupunctuurcentrum Marco Sampermans BV - Chinacure BV - Elementics Natural BV Ontwikkelaar en bezieler van Wu Mei Cosmetic lines Erkend lid van BAF, Belgian Acupunctors Federation Graduate with Honors Diploma Dermatology Course Mazin Al-kafadji Member of the International TCM Dermatology Association (ITCMDA)

Marco Sampermans:

Na mijn opleiding kinesitherapie kwam ik in mijn zoektocht naar een betere ondersteuning van mijn patiënten in contact met acupunctuur. Een wereld ging voor me open. De relaties tussen weefsels en organen en weefsels onderling, de invloeden van onze eigen gedragingen op onze gezondheid, de invloed van voeding, externe invloeden en emoties. Alles kreeg een plaats.

Na mijn studie acupunctuur en Chinese fytotherapie, kwam ik in contact met Mazin Al-kafadji, een meester herbalist, die erkend wordt als een van de wereld autoriteiten op het vlak van dermatologie en Chinese geneeskunde, met 40 jaar ervaring in de behandeling van dermatologische problemen. Na het slagen aan zijn internationale ‘Dermatology Diploma Course’ in Londen, en herhaaldelijke klinische stages op de dermatologie afdeling van het Jiangsu Provincial Hospital of TCM in Nanjing, China, wist ik het! Dit is wat ik de rest van mijn leven wil doen.

Hier ontdekte ik de enorme mogelijkheden van de Chinese fytotherapie voor tal van huidproblemen. Na jaren van behandelen vooral gericht op pathologische huidproblemen, in ons centrum voor acupunctuur en oosterse geneeswijzen, kwam de interesse voor het cosmetisch aspect van de huid. ‘Als we dit kunnen bereiken met een zieke huid, wat is er dan wel niet mogelijk voor de ondersteuning van de gezonde huid’. Preventie van ziekte is immers een van de belangrijke peilers binnen de TCM, die kan terugkijken op een 2000 jaar lange ervaring in het gebruik van natuurlijke producten voor cosmetische doeleinden. Het is daarom ook geen toeval dat Aziaten tot op hoge leeftijd hun jeugdige uitstraling blijven behouden. Uit deze interesse zijn de Wu Mei huidlijnen ontstaan. (bezoek de site van Wu Mei)

Om deze benadering van de huid op natuurlijke wijze, zowel intern als extern, verder uit te diepen heb ik opleidingen cosmetische acupunctuur gevolgd bij Aaron Zizov. Een acupuncturist met als thuisbasis Israël, en een gerenommeerd specialist cosmetische acupunctuur met internationale faam.

Mijn tweede grote passie, buiten de huid, is het wonder van een nieuw leven. Vandaar dat het ondersteunen van de kinderwens van koppels vanuit de inzichten van de TCM mij enorm boeit. Na jarenlange ervaring en het volgen van vele specifieke cursussen spreekt het aantal geboortekaartjes in de praktijk voor zich!

Wil je een AFSPRAAK

?
Neem contact op +32 (0)496 52 24 55 of bezoek onze contactpagina